Vermilion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krizovatka

     Stojim na pumpe, srkam kavu z automatu a fajcim. Pohlad uprety na branu zavodu, kde pracuje. Je 14:00 a z fabriky sa zacinaju trusit ludia. Vacsina konci na zastavke MHD. Zrazu si uvedomujem, ze moze do prace chodit autom a vobec ju neuvidim, lebo auta parkuju vnutri arealu a mna a moju pumpu obchadzaju po nedalekom kruhaci. Mrzi ma, ze nemam orli zrak, lebo ak odboci z kruhaca inde ako do centra, tak som v haji.
      Zapalujem si dalsiu. Je uz sice skoro pol tretej, ale stale sa este niekto derie cez vratnicu na zastavku MHD, odkial uz zodva autobusy medzitym odisli. Rozmyslam, co tu vlastne robim. No, co asi. Cakam, ze aspon z dialky 100 metrov zazriem JU. Nevidel som ju uz 8 rokov. Az teraz, cez vidend. A chcem ju vidiet zas. Stacila by sekunda - dve. Tak malo staci, aby sa vsetko, cela historia, zopakovala. Aby som pocul jej makky hlas a citil jej ruku v tej svojej. Aby som sa zase utopil v jej velkych ociach. Boze, banalne. Ano a nie. Tie banality dokazu trhat realitu na franforce, ako ked sa v casopriestore dotknu dva paralelne vesmiry. Presne tak sa citim, ked je blizko. O fyzickom dotyku ani nebudem hovorit. Ale netreba ani dotyk, aby sa vsetko "zname" zrutilo ako domcek z kariet. Uz teraz sa atomarna struktura vokol mna chveje latenciou stretnutia. Nevidim ju, ale viem, ze je tam niekde. Mozno ma inu pracovnu dobu...shit, do stvrtej/piatej tu fakt cakat nemozem.

     Nastastie zvoni telefon a vrha ma spat do reality a prace.

     Podvecer sa vraciam domov a modlim sa, aby sa nieco zmenilo a moja zena ma privitala ako ... ako moja zena. Usmevom a pusou.  To by bolo znamenie, ze som spravil dobre, ked som cez vikend nespravil nic "zle", a ze dnesne ne-stretnutie bolo znamenim osudu.

     Ale nie, nic take sa nestane. Preco by sa malo? Uz sa to nestalo cele roky. Vlastne sa nepamatam, kedy sa to stalo naposledy. Este chvilu, a nebudem si uz isty ani tym, ci sa to vobec neikedy stalo. Len chlad nezaujmu. Ako keby sa prisiel do kuchyne navecerat nejaky murar, ktory nieco opravuje. Esteze su tu deti. Pekne, zdrave a sikovne. A - na rozdiel od zeny - uprimne milujuce.

     Kedze vsak nie som pedofil, zajtra budem na tej pumpe stat znovu. Dalsie dva dni mam "biz trip" inde, takze ak to nevyjde zajtra, bude to zle. Ale prezijem to. A next week vymyslim nieco ine. Po osmich rokoch sa ako bozie zjavenie zjavil niekto, kto je ochotny nacuvat mojej dusi. Napriek vsetkemu stale je. Tentokrat uz nespravim tu istu chybu. Krute zivotne zlomy jasne odhalili kto je kto. Kto klamal telom a kto hovoril z duse.

The Scar | stály odkaz

Komentáre

  1. Good Luck
    publikované: 05.03.2012 00:46:38 | autor: derekpark (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Toto plátanie nie je správne, Doul.
    A neviem, k čomu ti Derek praje Good luck, ale ak k tomu, aby si stretol ženu s mäkkou dlaňou, tak mu budem protirečiť.
    Nenabaľuj si viac, ako zvládneš a viac, ako sa patrí.
    Vyrieš to, čo je.
    Potom môžeš riešiť to,čo by mohlo byť.
    K tomuto ti zaprajem good luck.
    publikované: 07.03.2012 16:06:22 | autor: Surrnerealna (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Vies Sur,
    tazko povedat, co konkretne mal Derek na mysli. Ak z vlastnej skusenosti pozna situaciu, ktora tam je dost neohrabane popisana, tak mozes mat pravdu. Ale moj pocit z jeho GOOD LUCK bol "len" ten, ze mi proste praje stastie v rieseni tej situacie. Takze si v zasade neprotirecite. Inak suhlas s Tvojimi "down-to-the-ground" slovami - uz sa na tom pracuje.
    BTW, co je divne na tom, ze chlapi tuzia po makkej dlani???!!! Vy to fakt neviete, alebo to len z nejakych dovodov ignorujete? ;-)
    publikované: 07.03.2012 21:28:04 | autor: UtherDoul (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Doul,
    nič na tom nie je čudné, ja tomu rozumiem :)) moje mäkké dlane sú vždy naporúdzi pre Dereka a Blog, inak nehladkám, ani proti srsti... a ruky nepodávam, je to také neosobné :)
    publikované: 07.03.2012 22:46:32 | autor: Surrnerealna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014